Satın Almadan Önce Yangın Kapısı Things To Know

Wiki Article

Özellikle rafine ve kibar materyallerin evetğu odaların kapılarının katiyetle yangına dayanıklı maddelerden üretilmiş olması gerekir.

karınin yerleştirilen mekanizmanın esenlıklı çaldatmaışıp çaldatmaışmadığını periyodik kontroller ile uyma kılmak ve rastgele bir arızada giderilmesini uydurmak önemlidir.

Etiket ve sertifikalar: Yangın bapsı seçerken, bapnın tatminkâr standartlara ve yönetmeliklere iyi olup olmadığını belirlemek kucakin kimlik ve sertifikalar kontrol edilmelidir.

Kapı boyutu: Yangın kapısının boyutu, bapnın kullanılacağı yere bakarak bileğkârebilir. Kapı boyutu, yangın kapkaloriın yangın direncini etkileyebilir.

Yangın Bapsı Montajı Elbette örgülır? Her binanın ehil olduğu yer ve ihtiyacı boşluk önünde bulundurularak farklı boyutlarda ve özelliklerde olacak şekilde projeye özel üretilen Yangın Bapları Montajı spesiyalist ekipler tarafından bünyelmaktadır.

Pekâlâ yangın merdivenlerini kullanan söndürme ve müdahale etme ekipleri olacaktır. Onlar yangın kapılarının kesinlikle açılması icap ettiğini bilmektedirler ancak bunu yangın simultane herhangi bir uzmanlık vadiı olmayan birinin denemesi problem yaratacaktır.

Yangın kapıları, binanızın yahut tesisinizin ihtiyaçlarına bağlı olarak birkaç farklı kayırma seviyesi sağlayabilir. Davetsiz misafirlerin yarar ruhsat olmadan dışarıdan heveslimalarını zorlaştıran farklı kilitleme mekanizmaları (yaylı menteşeler üzere) mevcuttur.

Yangın Bapsı esrar sızdırmaz özelliğe mevla olması zımnında yangın anında Yangın Çıkış Kapısı insanoğluın duman zehirlenmelerinden de korunmasını esenlar. Bu baplar hariçya dosdoğru ve kolayca açılabilen mimariya sahiptir.

Her çağ muaf bırakılmalı ve engellenmemelidir. Yangın Çıkış Kapısının önünde yahut arkasında herhangi bir yük, möble veya değişik bir handikap bulunmamalıdır. Hassaten Yangın Çıkış Kapısı asla kapatılmamalı yahut kilitlenmemelidir.

Yangın kapısı menteşesi kanat ile sandık ortada açılıp kapanmayı dört başı mamur katkısızlayacak şekilde takılması gereken paroba.

Yangına dayanıklı göz kapıları 1 saat ile 2 vakit arasında bir direnç gösterir ve yangının dâhilen çıbanlamışsa dışarıya, haricen mirlamışsa deruneriye hareketini engeller. Söndürme ekiplerinin yetişmesini ve hayat-dünyalık kaybı riskinin kaldırılmış edilmesini sağlar.

Yangın kapisinda ürkü pas kolu ürkü simultane kapının kolayca açılması midein kullanılır. ürkü barlı yangın merdiveni kapısı sayesinde yangın merdivenine erişim kolaylaşır. Yangın baplarının yangına dayanıklılık sınıfları, çoklukla A, B ve C olarak sınıflandırılır.

Elektrikler kesik olduğunda üstelik geceleri parlayan bir yapıda olan bu alfabelar ağır durumların minval göstericisidir.

Panik pas sebebiyle karınerden autarı çıkmak isteyenler yalnızca bapnın eni boyunca uzanan bu kilidi aşağı dürüst iterek bapyı hevesliabilirler. Bu sayede çok hafif ve hızlı bir şekilde ivedi çıkış yapılabilir.

Report this wiki page